Tämä vanukasohje on
peräisin omasta lapsuudestani, löysin sen itse joskus alle 10-vuotiaana Mummo
Ankan unelmaherkut- keittokirjastani. Mummo Ankka kertoo tekevänsä vanukasta varsinkin
silloin, kun saa vieraakseen Leenun, Liinun ja Tiinun. Lapsuudenkodissa sitä
tehtiin jopa jouluaaton jälkiruuaksi, mutta nykyisin vanukkaasta on tullut
enemmänkin arjen ilo.
Vanukas on pätevä kilpailija kaupan järkyttävän
makeille paulalehmille ja makupaloille. Raaka-ainelista on lyhyt ja sokerin
määrää ja laatua voi säädellä itse. Alkuperäisessä ohjeessa on kananmunaa, joka tekee rakenteesta vähän tiiviimmän, mutta itse jätän sen nykyisin pois.
Suklaavanukas (neljälle):
6dl maitoa (kevyt-
tai täysmaitoa)
3 rkl
maissitärkkelysjauhoa
3 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 muna)
Mittaa maito
kattilaan ja siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vatkaa joukkoon
halutessasi muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplii, keitä vielä
pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää valmiiseen vanukkaaseen sokerit. Kaada
jäähtymään tarjoiluastioihin ja jäähdytä hyvin jääkaapissa ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti