maanantai 9. joulukuuta 2013

Mummo Ankan suklaavanukas





Tämä vanukasohje on peräisin omasta lapsuudestani, löysin sen itse joskus alle 10-vuotiaana Mummo Ankan unelmaherkut- keittokirjastani. Mummo Ankka kertoo tekevänsä vanukasta varsinkin silloin, kun saa vieraakseen Leenun, Liinun ja Tiinun. Lapsuudenkodissa sitä tehtiin jopa jouluaaton jälkiruuaksi, mutta nykyisin vanukkaasta on tullut enemmänkin arjen ilo. 

Vanukas on pätevä kilpailija kaupan järkyttävän makeille paulalehmille ja makupaloille. Raaka-ainelista on lyhyt ja sokerin määrää ja laatua voi säädellä itse. Alkuperäisessä ohjeessa on kananmunaa, joka tekee rakenteesta vähän tiiviimmän, mutta itse jätän sen nykyisin pois.

Suklaavanukas (neljälle):

6dl maitoa (kevyt- tai täysmaitoa)
3 rkl maissitärkkelysjauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 muna)

Mittaa maito kattilaan ja siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vatkaa joukkoon halutessasi muna. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplii, keitä vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää valmiiseen vanukkaaseen sokerit. Kaada jäähtymään tarjoiluastioihin ja jäähdytä hyvin jääkaapissa ennen syömistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti