Ennen lapsen saamista tunsin vain käsitteen aamupuuro. Sitten luin jostain oppaasta, että vauvoille kuuluu antaa illallakin puuroa. Käsittämätöntä, puuroa illalla, ajattelin. No siitä se sitten alkoi, ja puuro on meillä ihan pätevä iltapalavaihtoehto, myös itselleni. Iltapuuro eroaa aamupuurosta siinä, että se voi olla pidempään haudutettava, senhän voi laittaa tulelle vaikka heti Pikkukakkosen (lue: päivällisen) jälkeen. Toki, jos puuroa jää, sitä on kätevä lämmittää myös aamiaiseksi. Tätä ruis-puolukkapuuroa tein ensimmäisen kerran noin vuosi sitten ja siitä tuli heti tyttären lemppari. Tänään tarjosin sitä ensimmäistä kertaa vauvalle ja hyvin upposi.
Ruis-puolukkapuuro
1 litra vettä
2 dl puolukoita (tuoreita tai pakasteesta)
3 dl ruisjauhoja
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
Kiehauta vesi ja puolukat ja vispaa sekaan ruisjauhot. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen puolisen tuntia. Lisää sokeri ja suola ja anna hautua kannen alla kuumalla levyllä vielä 20 minuuttia.
Vauvan puuron tein niin, että lisäsin 1/4 sokerista koko puuromäärään ja erotin sen jälkeen 1,5 dl (kaksi annosta) puuroa vauvalle. Sitten lisäsin kattilaan lopun sokerin sekä suolan.
Huolella haudutetusta jauhopuurosta tulee ihanan samettista ja puolukan kuoretkin pehmenevät mukavasti. Puuro tarjoiltiin tällä kertaa äidille ja isosiskolle kuohukermatilkan kanssa, kaverina lasillinen luomukevytmaitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti